Ingen produkt  
till kassan 

Luftpumpar

Att syresätta vattnet är viktigt under hela säsongen, på vintern är det ett effektivt sätt att hålla en öppen vak i  för att lufta ut sumpgaser. Detta är en förutsättning för att kunna övervintra fiskar i dammen. På sommaren är det också viktigt att tillsätta syre, därför att med ökande temperatur minskar vattnets förmåga att binda syre. Man måste också tänka på att alla nedbrytningsprocesser förbrukar mycket syre, det kan därför vara effektivt att tillsätta syre i filtret för att stimulera de goda filterbakterierna.

För en koidamm är det extra viktigt med ordentlig syresättning, en brittisk expert rekommenderar minst 40l/min( 2400l/h) per 1000 gallons(ca 4500liter) dammvolym. Koi lever naturligt i strömmande vatten med hög syremättnad, detta vill man efterlikna för att få maximal hälsa och livslängd.

Vi har luftpumpar från
270l/h till 9000l/h. De minsta kan användas till akvarium, för att hålla en liten vak under vintern eller i en karantäntank. De största räcker till både en rejäl damm och filter. Vår elektromagnetiska luftpump erbjuder ett oöverträffat förhållande mellan pris och prestanda, perfekt för alla förhållanden när det inte behövs att pumpen är ljudlös. Står pumpen så till att den lätt hörs är istället de effektiva och närmast ljudlösa pumparna med gummimembran att föredra, tex ACO-9730 och HAP-120
Under
Reservdelar Finns membran och reparationskit till samtliga membranpumpar.
Under
Tillbehör Finns luftslang, luftstenar och andra tillbehör som kan behövas.

+ Visa mer


Hittade inga produkter